Tento blog je o nejlepší věci na světě, a tou je čokoláda. Píšu ho u příležitosti světového dne čokolády, protože... čokoládu všichni milují.... teda alespoň já neznám nikoho, kdo by ji neměl rád. A tak si říkáme, že je fajn, že existuje světový den čokolády. Protože my vám sem teď hodně píšeme o hygge, o tom, jak si zařídit hezké chvíle, a jak si užívat. A protože v krásném nádobí mají být jen ty největší dobroty, ke kterým čokoláda rozhodně patří.
A tak si nemůžu pomoct a posílám vám pár triků, které když budou k čokoládě patřit, pomohou jí najít to nejsprávnější místo v našich životech...
Naučte sebe a svoje děti jeden čokoládový recept, se kterým budou vždycky hvězdy večírků... protože jak všichni víme, ale málokdy si to přiznáme, ono stačí málo... konkrétně: když budou umět jeden skvělý dezert tak, že až bude večírek, budou vám všichni volat, ať ho nezapomenete připravit, není potřeba, aby jich uměli víc. A ruku na srdce, s dezerty se boduje. A dáte jim tím nádhernou "superschopnost" do života. (pšššt... a pokud ještě vy neumíte ten svůj, rychle to napravte)
Jak čokoládu - myslíme tu horkou, čokoládovou pěnu, brownies nebo klidně kostičky čololády naservírovat? No samozřejmě nejkrásněji, jak můžete. My jsme si totiž zvykli jíst čokoládu pořád, jen tak... "hřešit" denně s tabulkou nekvalitní čokolády. Tak to prosím už dělejte co nejmíň. My fandíme tomu, vyhlásit stopku milkám a podobným zvěrstvům... dopřejte si skvělé, co nejkvalitnější čokolády. Ty už potom nesníte jen tak... Ale můžete si udělat čokoládovou slavnost. Bude to možná méně často, ale bude to se vší parádou. Použijte to nejkrásnější nádobí, co doma máte. Budete servírovat jednu z nejoblíbenějších dobrot na světě!
Kdy si čokoládu užít? Tady se budu trochu opakovat - neudělejte z čokolády chudinku, kterou spořádáte tajně ve spíži. Není to výživa, je to něco, co si zaslouží příležitost. A když se naučíte svoje tělo poslouchat, a dáte mu co potřebuje, budou se dít divy. Dejte si čokoládu v období pms a nebo na začátku "holčičích" dnů, kdy vaše tělo má na čokoládu tu největší chuť. Dejte si ji s kamarádkou v kavárně. Nebo doma u hezkého filmu se skleničkou prosecca. Užijte si ji prostě tehdy, když jí dáte to prostředí a okolnosti, které si právem zaslouží.
A nakonec... tady je náš recept na ultra zdravou a pro nás strašně dobrou čokoládovou pěnu... u téhle mít výčitky vůbec nemusíte, máme ji vyzkoušenou a je skvělá. Stačí čtyři ingredience, je snadná a rychlá, a zároveň lehká a báječná. Budete potřebovat jeden hrníček cizrnového nálevu (aquafaba), který používají vegani místo bílků. Nalijte ho do mísy, a vůbec se nemusíte bát, že je slaný. Přidejte lžičku citronové šťávy a dvě lžičky javorového sirupu a vyšlehejte tuhý sníh. Na rozdíl od bílkového sněhu aquafabu nemůžete přešlehat. Rozpusťte kvalitní čokoládu (podle toho, jakou máte rádi) ve vodním nálevu a opatrně ji silikonovou stěrkou zamíchejte do "sněhu". V této fázi aquafaba mírně zplihne, ale to je normální. Rozdělte čokoládovou pěnu do pěkných skleniček, mističek, hrníčků... a nechte ji chladit dvě hodiny, ideálně přes noc. Svoji čokoládovou pěnu si hlavně patřičně užijte!
Možná budete potřebovat na přípravu...
skleničky na servírování... a klidně každou jinou :)
nebo poháry
šálky ve velikosti cappucino
misky
Máte chuť na další články?
O TOM, JAK PROSTÍRAT KRÁSNÉ STOLY
O TOM, JAK VYUŽÍT FOTOALBUM
O TOM, JAK ŽÍT SIMPLE LIFE
O VÝBAVĚ NA PRÁZDNINY Z ARKI
O PLÁNECH NA LÉTO
O URBAN JUNGLE – JAK A PROČ SE OBKLOPIT ŽIVOTEM
O TOM, JAK ZAŘÍDIT POKOJ PRO VÍCE DĚTÍ
PÁR NÁPADŮ NA DĚTSKÝ POKOJ
O TOM, JAK LZE ZAŽÍT MINIMALISMUS
O KNIHÁCH, KTERÉ VÁS NĚKAM POSUNOU
O DETAILECH, NA KTERÝCH ZÁLEŽÍ
NOVÉ VZORY POVLEČENÍ OOH NOO
O TOM, PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU?
CO SE STANE, AŽ SI TAKHLE UKLIDÍTE?
O TOM, ŽE STAČÍ ZENOVÝ KLID
O NADČASOVÝCH A CHYTRÝCH HRAČKÁCH
O OSUŠKÁCH Z FINSKÉHO LAPUANU
EASY – NOVINKY OD DÁNSKÉ ZNAČKY RIG-TIG